99 dagar kvar!

Nu är det 99 dagar kvar tills vi åker tiden går så himla fort ! :D 


MAT :-)

Åt precis kålsoppa :-) mjuk got med massa frikadeller:p jätte gott men inget slår brödet i Turkiet man får på restaurangerna :p gött att tiden går fort:-)

Söker lägenhet, inte lätt !

bloglovin
Glöm inte följa oss via bloglovin så ni inte missar något! :)

Godmorgon FREDAG! Så himla härligt att det äntligen är fredag igen. Jobbar ett pass idag 15.00 till 20.00 och efter det ska jag möta upp min kära barndomsvän Jennie och umgås med henne! Imorgon blir det vara hemma och umgås med min syster hela dagen/kvällen för på söndag morgon tar hon flyget tillbaka till Australien.
/ Louise

Både i förrgår och igår satt vi hela dagen och försökte hitta lägenhet. Vi trodde redan vi hade hittat en men det visade sig att vi behövde betala 6 månaders hyra och depositionen innan vi flyttade in och vilken Student har råd med det?! Så fick bli att leta vidare. Kanske någon av er vet hur man kan få tag i en lägenhet i Side ?

( Mejla till [email protected] eller skriv en kommentar i det här inlägget om ni vet något :) )



Kortet tog vi när vi var på shoppingrunda i Manavgat:)


ordnat en massa

ja idag blev det en hel del fixat han med att både åka och prata med väglednngscentrum i jönköping, ringa CSN och lite tittande på klänningar till bröllop:P  min fina fina Tessan ska gifta sig i sommar så tittade lite på bröllopsklänningar (finns ju en hel del att välja på men til slut hade vi nog BARA 7 alternativ kvar;P Hittade en klänning till mig med som jag kan ha på bröllopet. Får ju flyga hem en  sväng för det här vill jag ju inte missa:) Har ju faktiskt skrivit en låt till dom med som en del av deras preent som jag ska spela och sjunga  för dem på efterfesten sen (med min gitarr) :) hoppas dom tycker om den:P Ha en bra vecka /Marie



CSN

Ja imorgon är det hög tid att prata med vägledningscentrum och CSN för att få alla datum och ansökningar till att stämma överens med varann. Ska även förbi och gymma lite (sjkönt med ledig dag) Ska även försöka fixa lite med banken och räkningar så man har det mesta på e-legitimation och räkningar så det blir så smidigt som möjligt varje månad man är där. kommer få ta ut semester med på jobbet innan så har semseter 2 veckor i slutet på mars och början på april (ska bli skönt) resten av semsterdagarna paras till senare:). Hoppas ni får en bra vecka alla. /Marie och Louise



thats why we love Turkey ;)

UteKväll

Ja ikväll ska jag ut...måste ju göra något för att fördriva tiden tills man flyttar utomlands:) nu är man klar för kvällen. Imogon blir det en ta det lugnt dag och bar pyssla hemma med lite av varje. Hoppas på Att den speciella ska ha tid att prata lite på msn med.  räknar verkligen ner dagarna tills jag får träffa honom igen 3 mån 18 dagar och 19 timmar.
Hoppas alla frå en super trevlig kväll
/Marie


Bio

Har varit vaken sen klockan halv 5 i morse och är helt död nu. Jobbat både morgon och kväll. Och nu har vi precis kommit hem från att ha varit på bio the darkest hour. 

Känns även som att vi har kommit mycket längre i våran planering till Turkiet och idag fick vi även svar från lägenheten som vi förmodligen kommer att hyra beroende på var den ligger och så. 

Nu blir det sängen för att sedan imorgon äta frukost på Ikea och sen åka och fira min lillebror som fyller 2 år imorgon. Gud vad tiden går fort! 

/ Louise

Frågor och svar!

Hur fick ni tanken att flytta dit ? Hur många gånger har ni varit där ? Lägg gärna upp bilder från eran resa då ,
kram



SVAR: Vi har varit i Side 2 gånger förra året i Augusti samt Oktober. Föll för Side direkt. Var en ren slump att det blev Side vi hamnade i då vi bara skulle ta en sista minuten och den resan var billigast.
Annledningen att vi flyttar dit nu är för att Både jag och Louise har våra killar där nere och vi ska båda läsa en ny utbildning så vi gör det därifrån.
Här kommer lite bilder från våra resor

Oktober










Augusti










Frågor och svar!


Fråga:


hejsan

jag med familj ska åka till Side i sommar och jag undrar vad det finns att göra där som kan vara roligt för barnen? kul att ni ska flytta till Turkiet kommer följa eran blogg! kram Maria
Svar:

Vad roligt att ni ska åka till Side :). Det är en mycket mysig stad! Det finns massor med olika saker att göra som familj.

1. Båt tur. En tur på 9 timmar där du har chansen att se delfiner och får bada i sötvatten och självklart i havet. Det kostar inte så mycket runt 200 kr per person men tror även man kan få paketpris för en hel familj. 

2. Snorkla. Då åker man en båt tur och får se en hel del samtidigt jag vet inte riktigt vad det kostar då vi inte gjort det själva men det är nog runt samma pris. 

3. Delfin show 

4. Vatten park 

Transport anårdnas alltid från hotellet och även där finns det pärman med inforamation och aktiviteter det hålls även ett informationsmöte. Dom gör ofta mycket på hotellerna för barnen. Hoppas att ni får en trevlig resa och att informationen var till hjälp, vem vet vi kanske ses! Vi finns till hand för att hjälpa till om det är något ni undrar eller behöver hjälp med kram! 

/ Marie och Louise

Lite bilder från Turkiet

Ush ett tips rid aldrig kamel ! Haha har aldrig varit så rädd i hela mitt liv det värsta va att vi blev upptvingade :P 


Världens godaste drink Sex on the beach dricks flitigt av mig i Turkiet 


Jag på båt turen! Ett måste att göra allafall en gång när man är på semester. Billigt och en upplevelse :)


Vattnet är så himla fint! 



Vi fick även se delfiner på båtturen :)

/ Louise

Frågor och svar!



Hejsan! Jag är så extremt överlycklig att jag har hittat eran blogg! Jag har letat som ett djur för att försöka hitta en blogg om någon som ska flytta eller bor i just Turkiet! När jag blir några år äldre har jag själv planer på att flytta till Turkiet. Landet är så speciellt och fantastiskt och jag ska besöka det i sommar precis som förra året. Det ska bli spännande att få läsa eran blogg hur det går för er med förberedelserna och sedan med själva flytten! All lycka till er! :)


Svar:

Hej: vad kul att du vill följa just våran blogg, vi tycker med att Turkiet är fantastisk och våra planer för att flytta kan inte bli sanna snabbt nog.
Kul att du ska besöka det i sommmar vart åker du då? Om du åker till Side så tveka inte att höra av dig vi kommer finnas på plats.
/Marie & Louise



När vi var ute på båt tur första resan augusti 2011

Besök

Idag bokade Marie in två pojkar som vi ska ha på besök i våran lägehet i två veckor från 18 augusti. Maries lillebror och hans kompis åker ner och ska bo hos oss, samtidigt som pappa och Maries mamma åker. Det fanns nämlige inga rum kvar lediga på deras hotell. :) 


Vänner

saknar dom i turkiet, men för varje dag som går så räknar man ju ner:P huvudet snurrar eftersom det är såååå mycket att ordna med innan. någon som har något tips på hur man kan lägga upp en planering bäst:P just nu är planeringen inte så organiserad.Får hoppas det blir lättare när en del är ordnat:P




Jag Första resan till side Augusti / 2011




Louise



Kunde inte sova inatt...

... Så jag kollade runt en massa på lägenheter och hittade en grymt bra sida med möblerade lägenheter i Side! Så ikväll ska jag hem till Marie efter jobbet så får vi kolla på det mer! :)

Hoppas ni får en bra dag! Kram Louise


Bilden är tagen från google !

Turkiet

Ja planerna för flytten till turkiet är i full gång:) tidigare idag så har jag även bokat en resa åt Mamma och hennes sambo (Louise pappa). 2 veckor all inclusive från den 18 Augusti till den 1 september och priset 8000 per person, prata om billigt. Ska bli kul att dom kommer och hälsar på och får ju även träffa våra pojkvänner då:P Så här ser det ut där dom ska bo under tiden dom är där/Marie






Hotel Nerton (Side)

cougar

Satte på tv:n precis och vad är det på tv om inte The Cougar. Finns väll inget värre program än det här. En 40 åring som letar kille bland en massa killar i 20 år åldern när hon har dotter som är runt samma ålder. Tittade i 15 minuter och insåg hur meningslöst det var. Men snygg är hon ju för att vara 40./Marie




Kom precis hem ! :)

Har haft fullt upp idag! Fixat lite nödvändiga saker allafall gått på stan hittade lite kläder och även ätet på stan. Efter det drog jag och jobbade och sen tog jag bussen och träffade Beatrice! Vi åt mat och spelade kort och pratade massor var så himla länge sen sist! Sen följde hon mig till bussen vid 01.00 och nu är jag äntligen i min säng super glad över att slippa vara ute mer blåser ju så in i ute ! Nu blir det ett avsnitt av någon serie och sen ska jag sova! Hoppas ni alla haft en bra Fredag? :) 

/ Louise

Bugg i Tranås

Är och buggar i Tranås :p inte vad jag hade tänkt mig ikväll men riktigt roligt är det:-) hoppas alla har en lika trevlig fredag som jag:-)/Marie

Jobba

Jag ska in och jobba nu längtar redan tills ikväll då jag får åka hem har varit iväg hela dagen och köpt kläder och ätit på chili thai :)

Trött men glad ändå:-)

Jobbar men längtar tills ikväll, middag hos Tessan och Patrik:-) men snart helg och det ska bli skönt det. Någon som har några roliga planer för helgen? Tips på vad man kan göra imorgon? Dax för fredagsmys.:-)

Någonting


Någonting som får dig att skratta: 




Det är mycket som får mig att skratta men family guy är grymt underhållande !

Tre saker som du längtar efter:


Flytten till Side :)


Tabergsmilen!
Jag och pappa förra året på tabergsmilen!



Och tills den 17 september då jag fyller 20 år :D

Någon du vill vara med :


My boyfriend! 4 Månader kvar tills jag får träffa han! Tur att det finns MSN :)

Någonting du ångrar:

Oj mycket jag ångrar men inget jag kommer på direkt nu inget som jag vill ta upp i bloggen allafall ! ;)

/ Louise

Ut och gå !

Torsdag idag hemskt vad tiden går fort det gillar vi ! Tänkte jag ska ut och gå nu i skitvädret :P Sen kolla på nya avsnittet av revenge sjukt bra serie ! Imorgon blir det en hel del att göra innan jobbet, och sen är det helg :D ska bli skönt !
/Louise


Ska försöka ta lite nya bilder idag!

Glöm inte följa oss på bloglovin så ni inte missar något ! :D
bloglovin


WOW

Frukosten bestod utav ett glas blåbärssoppa och två knäckebröd. Var på Hearbalife möte igår och fick provsamaka lite saker, riktigt gott var det. Var ju mätt när jag kom hem från provsmakningen så åt inget och hade redan gått ner 1,5 kilo idag på morgonen:P här går det fort.
Nu iväg och handla även om man ska äta herbalife så ska man ju äta middag :P
simma lugnt;)




gott gott :)

Desperate

Trodde marie hade bloggat men de hade hon visst inte :p Kom hem för en stund sen från jobbet och är helt slut hållt igång hela dagen. Nu ska jag kolla på ett avsnitt av desperate och sen försöka sova så tidigt som möjligt. / Louise

Det gick bra på gymmet allafall ska nog dit imon igen :) 




Saknar!

Godmorgon onsdag!

Gud vilken träningsvärk jag har i magen kan knappt resa mig upp. Men dags att käka något för att sedan dra in till Nordic club och träna innan jag ska jobba :)

/Louise


Insperation!

tidigt

På väg til jobbet, idag är ingen rolig dag slutar halv 7 så låånngg dag. men sen ikväll ska jag på herbalife möte beach 2012 here i come:P ska försöka gå ner 10 kilo fram tills april tror ni jag lyckas?:) ha en bra onsdag/Marie


Kom precis hem ! :)

Hej! Har precis kommit hem från mamma:) Ska ta mig något att äta nu och byta kläder jätte blöt efter jag har åkt pullka med lillebror :)

/ Louise


världens sötaste :)

Lite bilder från Turkiet

Har haft fullt upp idag känns det som så nu blir det ett snabbt inlägg med lite bilder från Turkiet :) Oktober 2011!



Alkoholfria drinkar kände vi att vi behövde efter väldigt mycket alkohol flera kvällar irad!



Bild på oss första kvällen


Världens godaste bröd! 



Och kvällsutsikten från våran ballkong :)

Gud vad jag saknar :/


:)

Bäddar sängen och diskar samtidigt som jag lyssnar på min älskade ipod! Strax blir det till att hoppa in i dushen och fixa i årdning mig innan jag drar och jobbar ( börjar halv 4 )! 

/ Louise



Tog de  här bilden med en app på mobilen tyckte den blev lite cool :)

Godmorgon Måndag!

Tittar på vädret och försöker tänka bort det faktum att jag är hungrig (vi får frukost på jobbet) måste ju vänta i ca 2 timmar till innan det blir frukost:/. Jobbar från 8-15 idag bara, händer inte så ofta utan annars är det 7,15-17,30 eller  8.18,30.Vården suck jag säger då det alltid konstiga timmar. men sedan blir det att åka till stallet ikväll det sr jag fram emot hoppas ni får en bra måndag. Kom ihåg veckan kommer gå fort även om det inte känns så just nu :P /Marie




Men en kopp kaffe blev det ändå, är ju ett måste:)


Havregryns gröt med mango och kanel ღ

Nu blir det kvällsmat lite sent kanske men det är inte bra att somna hungrig! 

Tänkte tipsa om något som är otroligt gott. Havregryns gröt med Mango och kanel, prova det! ( lite mer frukost)


Ändrat om designen lite

Jaha Marie är iväg hemma hos pappa och hennes mamma och jag har inget att göra, för jag kände verkligen inte för att åka någon stans idag. Så jag tänkte att jag kan ju blogga lite och kanske svara på kommentarer men tycker det är dåligt med det idag ;) 

Iallafall så har jag precis fixat om bloggen lite. Jag gillar designen och färgerna är så himla härliga :) Vad tycker ni?

/ Louise




Glöm inte att följa våran blogg på bloglovin :) 

bloglovin


Frågor och svar!

Hur gamla är ni? och ska ni verkligen FLYTTA på HELTID? :-O

Svar:

Det stämmer att vi ska flytta dit, men för en period. sen vet vi inte hur länge det blir utan det beror på många faktorer, bland annat hur bra vi trivs och hur det går med studierna och våra förhållanden som vi har med männen som är där i från och bor där. Vi är styvsystrar Louise är snart 20 och jag är 26.

Åh va kul! Vad är det ni ska göra där nere? :) Kram

Svar:

Vi ska studera. Jag ska läsa administration, turism, eventplaning,ekonomi för att kunna arbeta inom olika områden inom turism. Louise ska läsa upp sina betyg till att börja med men så småningom läsa till undersköterska./Marie



Första gången i turkiet Augusti 2011. En annan hårfärg då:P

Mys Söndag!

riktig myskläds söndag, efter en härlig promenad åkte myskläderna på och blir till att laga lite fisk till middag:) sedan blir det kaffe hemma hos Mamma och och Louise pappa runt 18 tiden. är nog lite konstig nu kanske men längtar efter snö, ingen annan som gör det? /Marie

Frågor och svar!

Fråga:
Va kul! Vad var det som gjorde att ni fastnade för just Turkiet då?

Svar:
Turkiet är något helt annat än vad vi tidigare sett. Människorna i de här små turistorterna känns det som att alla är som en stor familj. Lärde känna en hel del människor som är riktigt underbara. området, naturen, historiken sedan så klart värmen är en stor del utav det som gjorde att vi fastnade.

Fråga:
men va kul att flytta till turkiet! ska ni bo tsm där?

Svar:
Ja vi ska hyra en lägenhet, förhoppningsvis får vi tag på en med 3 rum + kök men annars får det bli 2:a.

Fråga:

åh det låter helspännande! Har ni bestämt hur länge ni ska stanna där? Är jätte avundsjuk på er, det är det första jag ska göra när jag gått ut skolan, testa bo utomlands

Svar:
Vi ska stanna ca 6 månader till att börja med sedan får vi se hur långt vi har kommit i utbildningarna/studierna.

Fråga:
var i turkiet ska ni bo? :)

Svar:
Vi ska bo i side :)




Jack the pirate & Marie

Bob Marley, Louise och Osman (Maries pojkvän)




Godmorgon

Har precis vaknat här, det är ju söndag så då får man faktiskt sova länge! Vi har planer på att bara slappa idag men vi ska faktiskt ta en härlig promenad med. Bra efter alla onyttiga brownies vi har käkat i helgen. Men först nåt avsnitt av hart of dixie och äta frukost! 


Kaffe <3 

/ Louise

sov dax

Efter en mycket trevlig (ytterligare) spelkväll med tjejerna samt roliga samtals ämnen och lekar som jag har aldrig, så är det sängen som väntar. Men först blir det ett avsnitt utav den mycket bra serien Heart of dixie som jag varmt rekomenderar
sov gott/Marie


Frågor och svar!

Fråga:
men är ni inte nervösa? ja menar lämna familjen osv :P

SVAR: Då jag har bott i USA i 6 månader samt England i nästan 1 år så är jag inte nervös då jag vet vad det handlar om, även om det är lite annat med just Turkiet så vet jag hur det är att vara ifrån familjen. / Marie

Jag är inte direkt nervös inte nu allafall. Men visst är man lite nervös för att träffa alla där igen. Men det ska samtidigt bli så himla kul med nya utmaningar! 
Lämna familjen kommer bli jobbigt speciellt min lillebror men skype finns ju som tur är ;) / Louise



Vi svarar på dom flesta frågorna här i bloggen så lägg till oss på bloglovin eller blogkeen för att inte missa något ! :)










Beach 2012 !

Hej! 

Lördag idag och eftersom vi hade så roligt igår så kör vi på spelkväll igen. Vi får se vilka som känner för att spela idag roligare ju fler man är! 

Just nu sitter vi i soffan efter en skön promenad (beach 2012 här kommer vi!) 


Frågor och svar!

Hur länge ska ni bo i Turkiet? Era föräldrars reaktioner?

SVAR: Vi skall bo där ca 6 månader, trivs vi så stannar vi kanske lite längre. Reaktioner vi har fått är lite olika. Börjar med att förklara Jag och Louise är styvsystrar, och reaktionerna från den sidan av familjen har varit positiva, då de tycker att plugga och resa kan vara mycket karaktärsbildande, och man lär sig en hel del.
Sämre reaktion från min Papppas sida då han anser att jag är för gammal för att åka utomlands och plugga (vad tycker ni om det? ) utan tycker att jag skall stanna i Sverige (beror nog mestadels på att det är just Turkiet) annars har det inte varit några konstigheter.

Jag har hunnit med att bo i USA och England (Au Pair i USA, samt som tränare för jakthästar i England) Om det är någon som funderar på att bege sig iväg för att jobba kan jag varmt rekomendera det, är något som jag absolut inte ångrar.
Ha en bra dag/Marie


Familjen på Liseberg i sommras

mysig kväll med tjejerna

hade en riktigt mysig fredagskväll nu med tjejerna, lite hembakade brownies och nötter och roliga spel. inte fel alls. fick även ett riktigt mysigt sms från min askim=älskling nu innan det är sovtid:) ett tag kvar innan det bär av men den som väntar på något gott, det är något trevligt att tänka på i det kalla vintermörkret. sov gott /Marie

Fredagen den 6 Januari

Är just nu hemma hos Marie och kollar på tv. Vi har precis ätit en god middag bestående av Kyckling gryta och ris. Har ingen aning vad som händer ikväll med alkohol tre helger irad känns det inte så taggande att dricka denna helgen med. Men vi får se !


Bilden blev visst lite suddig men så här mysigt hade vi det när vi åt!

/ Louise

Frågor och svar!



Fråga:

Hur kommer det sig att ni har valt just turkiet att flytta till? :) kram

Svar: 

För att vi var i Turkiet två gånger förrra året (Augusti & Oktober). Vi föll för Side nästan direkt mycket trevliga människor och omgivning. Sedan är det så att vi har träffat varsin speciell person!
Kram

Fråga:

Hej, bor ni i turkiet? Det stod att den 20 maj hade ni flyttat eller ni skulle flytta dit. Haha jag fyller den 20 maj år.

Svar:
Hej! Den 20de Maj detta året flyttar vi :) Roligt att du fyller år på samma dag"

Kram på dig 

Side lägenhet nummer
Området där vi kommer bo :)!

Vi svarar på dom flesta frågorna här i bloggen så lägg till oss på bloglovin eller blogkeen för att inte missa något ! :)

Frågor och svar!

Fråga:
Skulle uppskatta svar på denna frågan. Ska till Turkiet nu i sommmar och skulle vara bra och veta vad mat osv kostade, ska på på lägenhetshotell så nu undrar jag både restaurang och exempelvis i en livsmedelsaffär. Sen undrar jag om du vet hur utelivet är i Alanya? Kram


Svar: 

Kan tyvärr inte svara på hur det är i Alanya då det är en större stad än Side. Men du får räkna med ca hälften av sveriges priser på mat. Det var vad vi räknade med och det var någorlunda rätt. Ute livet i Alanya är väldigt hektiskt, mycket folk och väldigt mycket människor som är på. Men har man bara lite skinn på näsan och vågar säga ifrån när nånting inte känns rätt så har man riktigt roligt. Detta är baserat på vänners berättelser och erfarenheter från Alanya då vi själva inte varit där. Men kan tänka mig att det är en riktigt rolig stad. Det är ett måste för oss att besöka Alanya nu när vi flyttar :)

Kram Marie & Louise


Alanya!


Vi svarar på dom flesta frågorna här i bloggen så lägg till oss på bloglovin eller blogkeen för att inte missa något ! :)

Förberedelse

I Förrgår kom dom riktiga förberedelserna igång. Var och pratade med studievägledare, som sa att det är fullt möjligt att studera på distans i Turkiet. Men det är mycket annat att årdna. Som arbetsvisum om man vill jobba lite. Men det är ganska svårt att få. Får väl blinka lite extra med ögonfransarna vid intervjun i Stockholm på den Turkiska Ambassaden. 

Den 20de Maj bär det av allafall så vi har tid på oss att fixa. Men åka ska vi så det gäller att sätta fart för tiden går fort!


Turkiet Augusti 2011 


Turkiet Oktober 2011 Utanför lägenheten vi hyrde !

/ Marie & Louise

Kontakta oss

[email protected]


Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se - allt om bloggdesign!